Болка

Радко Стоянов 2
Кръвта си родни братя днес проливат!
Боли! Боли от тази тежка драма:
невинни люде в мъки да загиват
и мир над родната страна да няма!

Какво дели ги в този свят брутален?
Какво ги прави тъй непримирими?
Ще стане ли животът идеален
и целите им – ясни, постижими?

Не! Братството е Божия повеля!
И грях е някой да го разрушава!
Защото… който брат от брат разделя,
позор и скотска участ заслужава!