Що говорить душа?

Мелиада
Що говорить душа,коли вуста німі?
Вона сумує, плаче чи радіє?
Від всіх отих думок аж серце мліє,
А я присіла у дитячих своїх літ...

Що говорить душа
Покажуть очі,
Бо очі - це є дзеркало душі.
Вони розкажуть як проводиш ночі,
Сама чи на коханому плечі.

Чи плачешь тихо, щоб ніхто не бачив,
А може ти смієшься всім на зло.
Чекаєш гордо тих пробачень,
Котрі не заслужила все одно.

Чи в пам'яті своїй ти заблукала,
Минуле міцно держачи в тонких руках.
Своє майбутне міцно з ним зв'язала
Для тебе це важливо, адже так?

Сумна та непокірна, наче кішка.
Тихесенько живеш серед людей.
Вони для тебе як хвороба,
А ти для них, як вітер в теплий день.