Брусель

Леонид Пранчак
БРУСЕЛЬ

Чырвоны трамвайчык брусельскі,
Абшарпана не еўрапейскі,
Вязе позняй  ноччу мяне.
Вандрую па горадзе сонным,
Які мне становіцца родным,
На яве, а быццам бы ў сне.

Паміж невядомых імёнаў
Адчужанасць ад забабонаў.
Ранейшае  шчасце, бывай.
Заеду да Элізабеты.
Спагецці, шаблі і катлеты.
Нудота.
А думаў, што рай…

26 ліп. 2014