Каламбур на беларускай мове - 116

Леонид Ганчаров
Каламбур мужчыны пра новую цёплую мару

Мы з Ташай марым вельмі, мроім мы  АЛЯСКАЮ, 
Раскочваць губы я прывык здаўна,  А  ЛЯСКАЮ
Зубамі: холадна. "Куры,- кажу,- ТАШ, "Kent",
Пра цёплы горад будзем марыць - пра  ТАШКЕНТ."
***
Каламбур мужчины о новой тёплой  мечте

Мы с Ташей мечтаем очень, грезим мы Аляскою,
Раскатывать губы я привык издавна, а лязгаю
Зубами: холодно. "Кури,- говорю,- Таш,"Kent",
О тёплом городе будем мечтать - о Ташкенте."