Каламбур на беларускай мове - 118

Леонид Ганчаров
Каламбур беларускай сям'і пра сям'ю з другой краіны

На пліце ў іх  патэльня, у НАС  - ТУРКА,
Там вяргіня смачна пахне, тут -  НАСТУРКА.
У нас сонца, а ў іх сёння  дождж  ІМЖЫЦЬ...
Мы жадаем жыць і хочацца  ІМ  ЖЫЦЬ.
***

Каламбур белорусской семьи о семье из другой страны

На плите у них сковорода, у нас - турка,
Там георгин вкусно пахнет, тут  - настурция.
У нас солнце, а у них сегодня дождь моросит...
Мы желаем жить и хочется им жить.