Dedication to the Independence Day of Ukraine

Яна Сыса
Якщо віддать життя і сили - за неньку Україну,
За поступ її вільний, за віддану любов.
За те, що вона встала з потворної руїни.
А ще за кожен люд, що поруч з нею йшов.

Якщо віддать усе, що маю і вже втратив,
То лиш одній, моїй Вітчизні любій повсякчас.
Вона не шкодувала днів і сил для того, щоб кохати
І гідними дітьми всіх виростити нас.

Вона вернула все, аби щоякнайкраща доля
Дісталася нам вспадок, без зла і роздоріжь.
Для нас її солодке, пестливо-ніжне "воля"
Було провідником попід гірських підніжь.

Її дівочі мрії, леліяні надії і плекання
Ми маємо можливість здійснити цьогоріч,
В найближчому майбутньому, без сумнівів, вагання,
Щоби пишалась нами, й раділа навсібіч;

Щоби недоля сіра, холодна люта скрута
Минали нашу неню, щоб щезли назавжди.
Я хочу, Україно, чужинцем нездобута,
Щоб ти не сповільняла своєї незалежної та вільної ходи.