Витаутас Мачернис. Зимние сонеты. 6

Лайма Дебесюнене
Явился он! Зажгите фонари!

Явился он! Зажгите фонари!
Пускай в огнях дворца утонут залы!
Пусть будут песни безумно веселы,
Как нереальные мечты девчонки

Споют в красивых, чистых голосах
Про жизнь, про рыцарей отвагу, смелость,
Которые сражением в боях
Оставили для покалений память.

Явился он – единственный король.
В его глазах – решительность боёв
И мира в идеальных формах роль.

Девчонки, украшайте к трону путь,
Танцуйте, от его взглядов опьянев,
Он знает миллиардов судеб суть.

Vytautas Macernis. Ateina jis! Uzdekite sviesas!

Ateina jis! Uzdekite sviesas!
Tegu ugny paskesta rumu sales!
Tegul dainas, beprotiskai linksmas,
Mergaites kaip svajones nerealios

Dainuoja dyvinai aukstais balsais
Apie menus, ju riterius zavingus,
Kurie, praeje zeme zingsniais isdidziais,
Kolosais jusu atminty sustingo.

Ateina jis – vienintelis karalius.
Jo akyse regeti dideli sapnai
Ir ateities pasaulio formos idealios.

Mergaites, savo kunais puoskite jam taka,
Nuo zvilgsnio jo pamise, sukites linksmai,
Nes jo sirdis siandien uz milijardus plaka.