Алкаш

Саира Сефибекова
Гьикьван хъвада вуна алкаш,
Саймиш тийиз диде, юлдаш,
Вун гуьзгуьдай жуваз тамаш,
Ягь-намус ви квахьна алкаш

Югъди жеда вун куьчеда,
Халкьар вири вал хъуьреда,
Килиг, са къуз вун ишеда,
Агь рекьида вун я алкаш

Дидедиз яб вуна тагуз,
Вун гьич к!вале гьатзач юкъуз,
Регъуь туш ваз пул це лугьуз,
Сабур гана хъвамир алкаш

Бес мус къведа лагь ваз акьул,
Мус хкатда вак квай а т!ул,
К!валах ийиз ваз я кагьул,
Уьмуьр ви гьак! Фида алкаш.