Талантлив творец и мъдрец-2

Радко Стоянов 2
      *  *  *
Умее да се радва с другите,
но страданието понася сам.

      *  *  *
Не робува на вещите, които има,
не робува и на вещите, които няма.

      *  *  *
Понася равенството,
но не и уравниловката.

      *  *  *
Парите му не са много,
но не е зависим от тях.

      *  *  *
Прави добро
и без добри намерения.

      *  *  *
не притежава букета на пороците,
защото носи цветето на добродетелта.