Лесик Панасюк... Кров-память... укр

Оксия Жмгоо
Кров із носа кров із пальця кров із ока
одна і та ж кров

Але краще із пальця ніж із носа
краще із носа ніж із ока
краще кров кров-пам’ять пам’ять
капілярна-дитяча венозна-молодецька артеріальна-пристаркувата

Буває вколють пальця і беруть пам’ять на аналіз
висмоктують малими порціями місцями з пустотами
бо нехотя віддаєш

Інколи стаєш комусь донором пам’яті
бо не вистачає йому досвіду
вливати у нього свою нібикров це як сказати
ось моя пам’ять зроби висновки

Артеріальна сум за венозною і капілярною
капілярна то з усмішкою то з пересторогою сприймається
то зовсім не важлива а то всім показувати хочеш
венозну крізь шкіру видно
але для когось ріжеш вени і стікаєш пам’яттю
її одразу багато бо це для тебе це через тебе ти моє лезо
кохана друже

Скільки пам’яті-крові що тільки малювати картини
еритроцити деталізації тромбоцити тіней накладання червоного на червоне
твої власні кольори власні форми
скільки зможеш намалювати перед останнім подихом