Наша жанна дарк

Надежда Мартынова Данчак
В пам* ять УКРА1НСЬК1Й Жанн1 Д"АРК  - бабі ПАРАСЦІ

Надежда Мартынова Данчак

                Виборчий процес     /сатирична мініатюра/

Ми з Параскою на площі,
Розбирали інтерес,
Як проходить виборчий процес?
Хто – куди і як попав?
Та кому на “лапу” дав?
Ощасливив партію собою,
Та який він зиск піймав...

Параска каже: “Треба дати тс-с,
Тс-с, мільйона два чи три,
Щоб пролізти тільки в список,
Тепленьке місце там знайти.
Щоб все було у мажорі,
В шоколаді було...”

- А, ще скільки треба дати,
 Щоб до президії дібратись?
 А, якщо на тебе пихнуть з-заді?

– Ну  той, що – Параска каже:
” То, ти розвернешся,
 Та зверху вниз  презирливо подивишся,
Та розкривши рота, засвистиш,
І своїми пазурами у волосся як запустиш.
Так  “почешеш” голову йому,
Щоб слід  лишився.
Та пучок волосся у кулаку скрутився,
А тоді назад подайся і його до себе потягни,
Та з усієї сили до свого коліна я-як нагни...

Як  угледять, що і думку ти відстоюєш свою,
Так одразу ж заберуть  тебе у президію...
1 ти будеш керувати, на засіданнях кричати,
1 для себе, і для них гроші заробляти...

А як, що ти “АС”  в партійній роботі,
То возитимуть тебе в мерседесі чи тойоті,
1 пайки до дому видавати.
Тай ще два амбала, щоб ти не пропала,
Будуть охороняти...

От такий-то тобі виборчий процес.
Коли хочеш мати великий інтерес,
Влади  та грошей -
То нічого не цурайся,
Нападай і відбивайся,
Тільки свого добивайся...”



Наша Українська Жанна Д*арк,
ПАРАСКА, чесна і пряма,
ЗВАЛА,Звала  і призивала,
Бандитів, холуїв до правди.
Вони "чистими руками",
Її зморили і убили...

 
Наша УКРАЇНСЬКА  ЖАННА д*АРК

© Copyright: Надежда Мартынова Данчак , 2012
Свидетельство о публикации №21204230530