Свiту хочу пiзнати бiльше

Ксения Левак
Я шукаю натхнення в квітах,
У холодних ранкових росах,
Хочу більше пізнати світу,
Хоч про це вже ніхто не спросить.

Я милуюсь щоденно листям,
На зелених гілках гнучких,
Світу хочу пізнати ближче,
Не говорячи слів гучних.

Не читаючи книжок бренних,
Пізнаю верховини й кручі,
Не дивлюся новин буденних,
А мандрую  в краї жагучі.

Та про те не спитають люди,
Закодовані,злі, гримучі,
Я для них не обмовлюсь слово,
Тільке тепло всміхнуся йдучи.