Знають вождi

Владимир Солошенко
Знають вожді чи в нас буде світанок,
Можуть спалити світ в атомнім пеклі.
Сонце покриє пітьма. Наостанок
Зникне живе все у війнах запеклих..

Хто так вирішує? Ті воєводи,
Що в підземельних сидять кабінетах?
Знову будують для зброї заводи,
Тісно їм стало на нашій планеті.

Знати не хочуть про бідних людей,
Що навіть грошей на їжу не мають.
Через жадобу примарних ідей,
Часто ті війни страшні виникають.

Знали ще пращури дуже давно,
В сили є теж протисила.
Та зрозуміти вождям не дано,
Виправить їх лиш могила.