На вiдстанi

Ульяна Кривохатько
"Лиш вона, лиш вона
Сидітиме сумна.
Буде пити - не п'яніти
Від дешевого вина..."(с) Плач Єремії - "Вона"

На відстані n-ної кількості миль
І «лайку» під свіжим фото –
Моє воскресіння/щоденний біль/
На вірші відверті квота.

Про що розповісти тобі? У нас
Все та ж неспокійна спека.
На перехрестях – затори й квас
В пластмасових жовтих глеках.

Ревуть літаки і димлять степи.
Дніпро «зеленіє» швидко.
(Чи то від виснажливої журби,
Чи заздрощів, чи ужитку
При ньому й у ньому таких рідин,
Яких опускаю назви.)

А як там у тебе, натхнення син
З чужої для мене казки?

Про що тобі плачеться уві сні,
Сміється на кухні зранку?
Чи ти ще напишеш листа мені,
Наївну свою повстанку
Згадаєш під випарами вина,
Наспівуючи мотиви
Про айстри і те, що лише вона
Сидітиме нещаслива?

07.08.14