train s heart

Ульяна Кривохатько
Серце її
стукотіло колесом
поїзда,
що від’їжджав на Захід.
Чого ти про неї не знав
чи,
радше,
хотів не знати?
Як їй співається
зірваним голосом;
чому вона любить шахи;
яке її серце –
найкращий сплав
чи той,
що на раз зламати;
яка її думка
про літаки,
війну
і страшні теракти;
і що приховали вуста гіркі
кольору стиглих ягід?
Ти так і не стиснув її руки,
не встиг ні про що сказати,
бо серце воліло її втекти
за смугами шпал
на Захід…

08.08.14