Алмаз

Людмила Киреева-Силенко
Для тих, хто розбирається в камінцях -
Алмаз, чи діамант, чи бриліант,
Це суть одна. Лише у тім різниця,
Як ювелір над ним попрацював

Алмаз — природний мінерал, камінчик
Непоказний, звичайний, не блищить,
Його і не помітиш в купі інших,
Подумаєш, то скло брудне лежить.

Та ювелір, що добре знає діло,
Старанно вчився, має хист, талант,
Все зайве прибере, огранить вміло,
З алмазу зробить красень-діамант.

Коли ж алмаз потрапить ювеліру,
Якому Бог дав особливий грант,
Він душу, сам себе в камінчик втілить
І витворить з алмазу бриліант!

Значущих бриліантів небагато,
Бо навіть камінь чистої води
Старанно, довго треба обробляти,
Щоб справжні, чисті грані віднайти.

Талант — алмаз. Як прикладеш терпіння,
Як віднайдеш, відполіруєш грань -
Так і одержиш: чи простий камінчик,
Чи діамант, чи чудо-бриліант!