Не моё

Людмила Киреева-Силенко
Чорна ніч владарює над світом. Мені ж все не спиться,
Пам’ять привидом білим блукає по храму Буття,
На скажених вітрах, що як коні, несуть колісницю,
Відцвіла, відлетіла і юність, і зрілість життя.

У надіях на рай пломеніла зоря на світанні
І весніло весь рік, бо весна проростала з душі!
Першоцвітом цнотливим з’явилося перше кохання,
І такі ж несміливі, невпевнені перші вірші.

У цехах заводських сірим пилом спадали години:  -
«Не моє! Не моє!  - надривалость спонукане «Я»,
Тільки сни кольорові за руку в садочок водили
Де що квітка — то слово. Й душа оживала моя.

Доля стелить шляхи, визначає нам курс у цім світі,
Ген, онуки уже у польотах тренують крило.
Хоч посивіли скроні, не в’януть у снах мої квіти.
Промайнуло життя.
Чи то сон? Чи то справді було?

У криниці надій ще хлюпоче джерельна водиця,
Та вже скоро впаде невблаганна завіса життя.
Чорна ніч владарює над світом.
       Мені ж все не спиться,
Пам’ять привидом білим блукає по храму Буття.