Каламбур на беларускай мове - 124

Леонид Ганчаров
Каламбур аўтааматаркі аб замене штрафу пацалункам

Чаго сваёю палкай махаеце з ПАСТА  ВЫ?
Для штрафу, даражэнькі, ёсць вельмі шмат ПАДСТАЎ?
Я, паставы, спяшаюся да мужа  ў  ПАСТАВЫ.
Дай, лепей пацалую... Куды? Хутчэй  ПАДСТАЎ!

***
Каламбур автолюбительницы о замене штрафа поцелуем

Чего своею палкой машете с поста Вы?
Для штрафа, дорогой, есть очень много оснований?
Я, постовой, спешу к мужу  в Поставы.
Дай, лучше поцелую... Куда? Скорей подставь!..


Поста'вы (белор. Паста'вы) — город в Беларуси,  административный центр Поставского района Витебской области. Население — 20,1 тыс. человек.