Казочка

Олись Лапковский
Я знаю одну панну.
До чого б вона не торкалась, усе припадає пилом.
Радість твоя передчасна.
Уникай зустріти цю панну.
Якщо ти задоволений собою  - втратиш самовпевненість.
Подивишся на плід своїх рук – а він весь цвілий.
Колись ця панна була дуже доброю, вихованою дівчинкою.
Дуже багато людей її любили.
Та щось стало таке, нікому невідомо  (може щось подібне до того, що сталось з Каєм, якому потрапив у око шматок кривого дзеркала),
що все, з чим зустрічається поглядом панна,
стає огидним,
навіть тому, хто хвилину тому був зачудований.
Ніхто не здатний оминути цю панну.
Впевнена, і ти зустрічався з нею.
Ось подивися –  і у твоїй голові сива волосина!
Вийти неушкодженим із поєдинку з цією тендітною самицею –
Велике випробування.