Почуття 11. 08. 2014

Ярослава Луговая
Править в серці почуття,
Що у світі без ім`я
Ходить стежкою кривою,
Кропить свіжою водою

Всих ляльок і манекенів,
Шкіру постатей химерних.
Враз... тіла стають живими -
Душа пронизує тканини.

Вони сміються, розмовляють,
Пліткують, знову замовкають.
Кружляють у дуельнім танці,
Знесилені дрімають вранці.

Це не кохання, й не любов.
Повітря, чи вода немов.
Звати пристрастю не можу
Вона у долях - перехожа.

Завжди миттєва, випадкова,
Як манекени, іграшкова.
Це почуття, як Всесвіт, вічне,
Усміхненість дає обличчям,

Поєднує заблудлі душі.
Чи то у морі, чи на суші
Дає надхнення на життя,
На віру в радісне буття.

Це почуття сильніш любові,
Сильніше скривленої долі,
Сильніше відстаней, років...
(Сховалося поміж рядків.)

Посвящается Актёру в образе.

Автор картины - Лиза Рэй.