Руска песен в България

Христина Борисова Бг
РУСКА ПЕСЕН  В БЪЛГАРИЯ

„Темная ноч”... Не, не е тъмна нощта.
Слиза по звучна пътека.
По извивките на гласа
и по ноти китарени – тиха и мека...
Тази вечер щастливо прелива.
В чаша пълна – песента как извира!
 Песен родна извира.
Танци шумни – до късно,
а дансингът – вече е тесен.
Смехове го заливат
и лее се руската песен.
А реката наблизо – уж тече,
но по памет припява
как душата по руски
с пълноводие се сродява.