ПРЕД ПЪТ

Христина Борисова Бг
ПРЕД ПЪТ

Добро утро, слънце! Светлината ти ме облива.
Вдига  високи мостове – днес по тях да премина.
Правя първата крачка. Имам сили за още.
Гледа ме стръмно баира, сякаш пораснал е снощи.
Даже без път да поема, няма назад да се върна –
ти си ми знак и победа. Горе върха ще прегърна.
Чакай, не бързай, слънце. В утрото тръгвам рано.
Ти си напред – аз след тебе. Силно е твоето рамо.
Плискай потока слънчев! Нека и в мене извира.
Пия водата му чиста – извор с сърце се избира.
Само след тебе ще мога до където искам да стигна.
Нека поседнем за малко...
В кратко очакване стихвам.