Есенна поляна

Христина Борисова Бг
ЕСЕННА ПОЛЯНА

Таралежова и жълта – нарисувана.
Топлината още пази във прегръдка.
Но си тръгват и се разпиляват дните й,
а медът останал подгорчава глътката.
Още в цвят проглежда за да помни
как се спускат от високо птиците.
Как протяга се и хваща, и ги  пуска
в полета им прекосил зениците.
Не изпраща. Още се надява
да ги върне за последна песен.
Но кръжат и претъркалят залез
над поляната окъпана във есен.