Болезнено щастлива

Христина Борисова Бг
БОЛЕЗНЕНО ЩАСТЛИВА

Не знаех, че от щастие боли.
Усещам как сърцето ми препуска.
Незнайно как успя, но ме откри
и нежност към лицето ми заспуска.
Каква ли жажда мъчи твоя дух,
в каква пустиня ходиш в изнемога?
Не те познавам, твоя глас не чух,
но трепетно да чакам вече мога.
Не ме събуждай. Нека продължи
омаята на сладката магия,
която ти за мене сътвори.
Със жадни мигли този сън ще пия.