Ад восенi няма ратунку

Дорошко Владимир
Ад восенi няма ратунку,
Сярод апошнiх цёплых дзён.
Сярод распэцканага жыта,
Сярод палей, дзе вырас лён.

Ад восенi не адхiлiцца,
Ды не уцеч назад у лета.
Над небам птушкай не схiлiцца
Ды не пабачыць многiх кветак.

Ад восенi няма ратунку
Мiж мар ды легкiх добрых слоу.
Пачау збiраць цяпло у сумку
Каб восень мог сустрэць я зноу.