Песента на рибите

Ласка Александрова
Звезди надничат
в езерна вода...
с премрежени очи,
шал плетат от тишина.
Щом ресните му
брега докоснат,
искри се пръсват
и танцувайки,
към луната литват,
подели
на рибите песента.

... езерото тъне
в самота.