Козге уйланулар

Фаниль Асфаров
Йорэккэеннэн уздырма
Козлэрнен елаганын.
Кукрэгендэ хич туздырма
Мэхэббэтнен учагын.

Саклап тотарга тырыш
Ходай булгэн олешне.
Бэхет тошэр сина да
Узен булсан тырышлы...

Сабырлыгын белэн яшэ
Уйламыйча, кисмэ тиз!
Ничек авыр булганда да
Жиде улчэ, тик бер кис.

Коя янгыр, ява янгыр
Телгэлэп йорэгемне
Туземлегем беткэндэ дэ
Бетермэ телэгемне.