Я повернусь

Виктор Янковенко
Життя мого довга дорога
Петляла, як доля моя.
Все далі вела від порога
Де батьківська рідна земля.

Життя і важке і чудове.
Шукаємо в нім відкриття.
Нас вабить завжди невідоме.
Ми прагнемо в краще буття.

Та тільки у пошуках долі
Буває, що ми мимохідь
Закони порушимо божі
Хоч каємось заздалегідь.

Пороки мої не рахуйте,
Бо сам їх лічити боюсь.
Прожите життя, тільки знайте,
Що все-таки я повернусь.

Дощем, а чи може барвінком,
До тебе земля пригорнусь
І слухати буду як дзвінко
Звучать колискові матусь.