Се во языцехъ издревле бяшутъ

Николай Бошинцев
            Се во языцехъ издревле бяшутъ:
            Кто кошке блажитъ, съ темъ черти пляшутъ.
            Лукавый бо присно съ кошкою дружитъ,
            Зане ему въ пекле та верно служитъ.
            Кота безстыдно кошка прельщаетъ,
            Симъ отроковъ души вельми смущаетъ.
            Котъ же въ полнощи, бесовське племя,
            Приидя жеретъ свое же семя.
            Речамъ хозяйскимъ вотще внимаетъ,
            Внегда почтенья въ дому не маетъ.
            Аще восхощетъ стезе предстати –
            Нещастный жребий грозитъ настати.
            Внемли бо вьюношь, се пастырь рече:
            Беги котови, о человече!