Веселi фiзхвилинки

Юлия Градусова
1. Вранці ми йдемо в садок,
Яблука рвемо з гілок.
Ті, що впали, підбираєм
І до кошика складаєм.
Тісто гарно розкатаєм
І начинку нарізаєм,
І місили, і ліпили,
І мукою притрусили.
Ставим пиріжки у піч,
Покуштуй - смачнюча річ!

2.Ну-мо,друзі, ну-мо, милі,
Перетворимось на звірів:
Руки вгору підіймаєм-
В небо як птахи злітаєм.
А тепер як зайченята
Пострибаєм, пострибаєм.
Мед з дупла ведмідь дістав,
Злющий рій його кусав.
Чапля – на одній нозі,
Рву травичку я козі.
Полетіла сова в ліс,
Під кущем сховався лис.
Знов усі ми дітьми стали
І за парти посідали.

3.Ми як справжні музиканти
Зараз дружно будем грати:
На сопілці –«Ду-ду-ду»,
Ніби в лузі я іду.
А тепер на скрипці гарно
Я смичком воджу не марно.
На баяні граєм так,
Що танцюють всі гопак.
Взяв до рук я барабан -
«Там-там-там, там-там-там!»
На фортепіано граю,
Клавіші перебираю.
Буду я й на кобзі грати,
Всіх навколо дивувати.
Повторили всі ми ноти-
Знов беремось до роботи!

4.Ніч - всі сплять.
Ось сонце сходить
І з-за обрію виходить.
Настрій дуже добрий маєм,
Ніжки - ручки розминаєм.
Вийшли в сад і дружно всі
Пострибали по росі,
До гіллячки дотягнулись-
Тричі швидко підтягнулись.
Руки в боки і ось так.
Гляньте - в полі квітне мак.
Озирнулися довкола:
Річка плине, сяє поле.
І побігли як качатка
 На зарядку, на зарядку!

5.Один- я чищу апельсин,
Два-працює голова,
Три-всі квіточки збери,
Чотири- піднімаємо гирі,
П’ять - треба всім пострибать,
Шість - песик кісточку їсть,
Сім - добро дарую всім,
Вісім - салат роблю корисний,
Дев’ять - пливе по річці лебідь.
Ось і десять. Відпочили
І лічилку повторили.

6.В морі гарний корабель
До нових пливе земель.
А у небі сонце сяє,
Вітер парус роздуває.
Грають і танцюють хвилі,
В хвилях плавають дельфіни.
Якір моряки спускають,
Воду з палуби змивають.
А медузи, а медузи
Як маленькі карапузи.
В очі бризкає вода,
Хвиля корабель хита.
               
7.Я-веселий Капітошка,
Посиджу на квітці трошки.
 По стеблині піднімуся,
На веселці підтягнуся.
Вниз скочуся у траву я,
На пеньочку потанцюю.
Розтрушу пилок з гвоздички,
Нахилюся до водички
Політаю із хрущем,
Помандрую за дощем.

8.Губка Боб медуз ловив
Та сачок свій загубив.
Містер Крабс додому йшов,
Гроші на землі знайшов.
Сквідвард  на кларнеті грав,
А Планктон рецепт шукав.
Тільки Патрик ,як завжди,
Заморився від нудьги.
Губка Боб котлети смажив,
Майонезом поливав,
Ну а Патрик тим же часом
Їх собі у рот кидав.

9.Раз-волошка,два-барвінок,
Три-ромашка, деревій.
Ми плетем вінок із квіток,
Соломинок і трави.
Ось червоний мак вплітаєм
І на голову вдягаєм.
Підем весело в танок:
«Стриб-скок, стриб-скок!»

10.Стали пальчики всі вряд.
Перший-справжній акробат -
Потягнувся,потягнувся,
Вправо,вліво повернувся.
Другий пальчик теж не спить -
По доріжці він біжить.
Третій пальчик заховався,
 Бо ведмедика злякався.
А ось цей на скрипці грає,
То як дощик накрапає.
П’ятий опустився вниз,
Як гусенична поліз.
А тепер усе повторим,
тільки з лівою рукою.