Рамзи Нугманов. Суз унаеннан

Рамзи Нугманов
СУЗ  УНАЕННАН...    

                ...Э азмыни шигырь язмаса да
                Олы жанлы жаннар - Шагыйрьлэр.
                Нажар Нэжми. “Яшьтэш”, 1993.

                Бар шундый шигъри кунеллэр      
                Шигырь язмасалар да:
                - Мин шагыйрь, дип сэхнэлэргэ
                Чыгып басамасалар да.
                Татарга почёт кирэкми:
                Хэркем – меннэрнен бере.
                Тэнредэн килгэн гадэт* бу,
                Шундый, халкымнын торе.
                Бэлки бу берэр сылтаудыр
                Жэмгыятьне туплауга?!
                Йэисэ бу каршы торудыр
                Матди барлы-юкларга...
                Шунсы мэгълум ки бу талэп
                Унышларга китергэн:
                Шэйтани гадэтлэр** бетеп,
                Жинугэ ирешелгэн.
         
              Искэрмэ: * “Тэнредэн килгэн гадэт” гыйбарэсендэ Кончыгыш торки халыкларынын,  б.э.к. I менъеллыкта,  Узэк Азиядэ кузгаткан  цивилизацион усеше куздэ тотыла;
           ** Шэйтани гадэтлэргэ: кончелек,  ялган сойлэу  хэм  турэлек  кебек тискэре сыйфатларны кертэлэр.