БОЛЬ

Юрий Веретенников
 А  боль  теперь  мой  частый  гость,
Душа  вся  в  муках  изнывает!
И  Украина,  в  горле  кость,
Народ  свой  слепо  убивает!

А  мне,  так  хочется  кричать
С  надрывом  дерзко  нестерпимым:-
Вы  пожалейте  свою  мать!
Не  разлучайте  с  сыном!

Зачем  напрасно  воевать!?
Война  кровавая   постыла!
Любить  хочу  я,  обнимать!
И  в  этом,  правда,  жизни  сила!

***
 А боль цяпер мой часты госць!
Душа ўся ў пакутах знемагае!
І Украіна, ў горле косць,
Народ свой слепа забівае!

А мне, так хочацца крычать
З надрывам несцярпiмым
Вы пашкадуйце палю маць
Не разлучайце з сынам!

Навошта дарэмна ваяваць!?
Вайна крывавая пастыла!
Любіць хачу я, абдымаць!
І ў гэтым, праўда, жыцця сіла!

***/Бел/.26.08.14.

The pain is guest. My daily guest!
My soul is crying, crying, crying...
Ukraine is like a throat’s nest -
To kill its people trying, trying.
 
I want to cry the over world
Insist intolerably, boldly:
Be pity of the mothers, Lord!
Stop killing children! Now, shortly
 
I’d like to ask: What for this war?
The price of death became a coin?
I want to live, to love, but more
I want the peace that is not going.

***/Англ/.26.08.14