У Пирогово

Александр Зубрий
…Пирогово. День сонячний. Тиша.
Спочивають старезні хати.
Вітер в небі вірш хмарами пише.
І мені написати кортить.

Джміль збирає нектар з конюшини.
Жовте листя втрачає горіх.
Червоніє плодами калина –
Мучить спогад про скоєний гріх.

Пирогово не вміє читати,
Тож не знає воно про війну.
Боже! Дай, щоб ворожі гармати
Не стріляли в його сивину…

30.08.2014