яблуко

Ульяна Кривохатько
так розламують яблуко
сильні
жилаві
руки
простягають одну половинку
ти кажеш:
«мед»
я приймаю на віру
яблуко
серце стукає
і в очах мерехтять
подвійні хвости комет
а до мозку повільно
котить прозріння
хвилями
що із яблуком я –
Єва
а ти –
Адам
тільки все це
однаково не за Біблією
плід зривав чоловік
та й Змій не ввижався нам
то можливо й з Едему
ніхто нас тепер
не вижене?
і не буде казати
як жити
куди іти?

це розламане навпіл
яблуко –
символ зближення
бо за мить після нього
мене
поцілуєш
ти

01.09.14