И само любовта

Радко Стоянов 2
Аз нямам път към нови върхове –
мечтите ми са вече ослепели.
Но тайнството вселенско ме зове,
където няма страсти полудели.

Не търся Рай и славни пиршества.
Не чакам Ад сред врящите казани.
Дилема лековерна е това,
която не лекува мойте рани.

На вечното блаженство мъдростта
и промисъла приказен на Бога -
не ще достигна. Само Любовта
в сърцето си да нося вечно мога.