Да 500 годзя Аршанскай б твы

Пастухов Никита
Ні Сталінград , Ні Ватэрлоў
ні Кулікова дзіка поле
Тут сярод беларускіх палеў
Паклалі ворагаў даволі…

І не спыніць літвінаў грамады
іх шаблі, коней і гарматы
каб не былы маскоўскае арды
і былі цэлы нашы хаты

Пад Воршай нашыя дзяды
І з бел-чырвона-белымі
стужкамі іх дзіды
Перамаглі на беразе Крапіўны
Каб не было усходняя бяды!

і гэтага нажаль хапіла толькі
яшчэ амаль на тры стагодзі…
але ліцьвінаў карані
жывы дагэтуль народзе !
Іх не спынішь, і ім
ня скажашь годзе!