Люблю всiм серцем Украiну!

Иван Дорош
Люблю всім серцем Україну!
Люблю за те, що вона є.
За пісню в небі журавлину
I за натхнення, що мені дає.

Люблю за тихі літні ночі,
За ясні і похмурі дні.
За незрадливі материнські очі,
За пам'ять ту, що дорога мені.

Люблю Дніпро, степи широкі,
Карпатські гори, Буг, Волинь.
Вечірні зорі ясноокі,
I вічну неосяжну синь.

Люблю за мову солов'їну,
За хліб духм'яний на столі.
За те люблю я Україну,
Бо я живу на цій землі.

Люблю і прагну ще любити
I бачити як рідний край цвіте.
То дай нам, Боже, горе пережити,
Щоб відгукнулось вічне і святе.