Андрис Ирбитс - Я прощаю

Юлия Донева
Может быть, меня позабудешь,
Пройдет время, а ты не простишь,
В моих снах ты меня не забудешь,
Верю, память мою победишь.

И уставшие лица прохожих,
В этот день равнодушных тебе,
Вновь дождем твои слезы омывших,
Вдруг ты вспомнишь опять обо мне.

Может словом ты злым упомЯнешь,
Или добрым меня воскресишь,
Все же чистым я сердцем прощаю,
Все, о чем ты, сейчас говоришь….



Превела на Български: ЮЛИЯНА ДОНЕВА

ПРОЩАВАМ ТИ

Може би ще ме  позабравиш,
ще мине време, а не ще простиш,
но в моят сън не ще ме ти забравиш,
вярвам, споменът ще победиш.

С уморено  лице ще премина
в този ден равнодушен към теб.
Отново дъжд сълзите ти ще мие
внезапно ще си спомниш пак за мен.

Може с думи зли да ме запомниш,
или доброто в мен да възкресиш,
аз със  чисто сърце  ти прощавам,
всичко за което  днес  говориш.