Если бы я был

Марина Низова
«Якби я був»- слова доволі дивні,
Не розумію їх, чи просто не моє…
Чи то дурні їх кажуть, чи наївні .
«Якби я був». Проблема в чім? Ти ж є!

«Якби я був». Ти б не зробив нічого!
Не робиш зараз і тоді не б не захотів!
Велике завжди починається з малого,
А ти нічого і не можеш окрім слів.

«Якби я був». Поважним і багатим?
Щоб гроші не влізали в гаманець?
Великі щоб були і пузо й хата?
За чім же справа? Ти ж живий! Ще ж не кінець!

Багатства хочеш? –Спробуй заробити!
Змін хочеш? –Встань з дивану і зміни!
Бо не за тебе ж владі нашій жити.
Ти сам за себе ,і не зміняться вони.

Поки, задерши ноги вище носа,
Жалієшся на доленьку тяжку,
Ніхто тобі водички не наносить,
І не знайде любов тобі палку!

Твоє життя тобі ніхто не змінить,
Бо свою долю ти малюєш сам.
Ти ж теж творець! Нікого не замінять!
А кращої поради я не дам.

Робити хочеш? Так роби, у чім проблема?
Борися, прокладай щасливу путь.
Будь першим і не сходь з своєї теми.
«Якби я був». Як хочеш бути –будь!