Украино...

Валентина Гердун
  Украино, ридна маты!
 Можу що тоби сказаты,
  Тыхо так бандура брэнька,
 а була всим ридна нэнька.
  На якый ты шлях ступыла,
 ты ж з Росиею дружыла!?
  И була ты сэрцю мыла,
 рушныком братив зустрила,
  Ще й горилкою та салом,
 що ж тэпэр з тобою стало?
  Чи в Европу заблукала?
 Ой довэртышся, красуню,
  Що свыню тоби пидсунуть,
 людям горэ прынэсуть,
  Всю розтянуть, розгрэбуть...