Козге телэк

Фаниль Асфаров
Козге кояш куз чагылдыра
Тик анын жылысы юк.
Тормошым да узгэрде бит
Дэртем бар, дарманы юк.

Биш минутка елмая ул
Болытлар каплаганчы.
Язмышым,- кая куасын
Кызып китте ме камчын?.

Шатлыгымнын чиге булмас.
Эбилэр чуагы килсэ.
Тормошнын якты мизгеле
Кунелгэ мэнге кунса.

Ак болытлар булыр идем
Сихри куклэрдэ йозсэм
Доньяда яшэргэ кирэк
Ничектэ - яфа чиксэн.

Козге янгыр, салкын янгыр
Э син мине, соеп яндыр!
Жылы керсэ кунелемэ
Йорэгем балкып торыр!