I я покажу вам свою бiль..

Василий Груст
Люди стихли,
Прокинулись звірі.
Питаю "-Навіщо,
Воювати без цілі?"

Кажуть "За Вкраїну,
За неньку"
Рифмують "руїну"
Рідненьку.

Кому це потрібно,
Вмирати без волі?
Не питаючи, срібло
Дають у долоні.

"-Біжи і воюй!
За Вкраїну, за мати!"
І ім не важливо,
Чи повернешся спати.

І чи помер ти,
Чи застиг.
Серед поля,
Серед кривд.

І чи побачить ще мама,
Своеє дитя?
А хлопець, вже зламанний,
І мама мертва.

Не дочекалася сина,
Він у труні.
Зате, є єдина!
Україна в вогні.

Люди - стихли.
Прокинулись звірі.
"-Ми так і не встигли,
Повоювати без цілі".