Над пр рвою

Татьяна Онищук
Світ повний лицемірів. Всі одягають невідомі їм маски та грають не властиві їм ролі.
Люди посміхаються в обличчя, а потім плюють в спину.
А після того без залишків сумління засовують туди ніж.
Щось таке зле та чорне говорить тихенько людству: «Падай».
Життя іноді захоплюється відвертою клоунадою, показуючи різні фокуси.
Ось, наприклад- ти активно виступав проти чогось або когось.
А потім розумієш, що те, що раніше ти вважав прірвою- це просто окоп, який захистить тебе від пострілів життя.

Ми щодня бачимо по телевізору війну.
Насправді, вона ближче, ніж ми можемо собі уявити.
Війна- у кожному з нас.
Та той малесенький диявол.
Який шепоче «Падай».
Нам рідко вдається втримати цю таку хитку рівновагу над глибокою прірвою.
Це надзвичайно складно.
Так складно, що в один момент ми думаємо: а може годі?
Може, годі тримати цю саму трикляту рівновагу?
Може, кинутися у цю саму прірву? Це ж і завершить всі твої проблеми.
Чому ти ще думаєш? Давай, падай! Ну ж бо!

В останній момент ми відчуваємо щось на своєму плечі.
Теплий дотик. Хто це?
А це янгол. Янгол- охоронець, який є у кожного з нас.
Він тримає тебе за руку і з докором дивиться у вічі.

-Ти готовий впасти? Ти так просто готовий відмовитися від свої мрій?
Від того, що я роками намагаюся втовкмачити в твою голову?
Тобто, те про що ти мріяв кожного вечора, перш ніж заснути, це для тебе пустий звук?
І ті люди, які роками дивились поблажливо на невдаху, тепер отримають перемогу?
Ти готовий від цього всього відмовитися?
Ось ця прірва. Подивися уважно!
Так, вона вирішить всі ці проблеми.
Так, тебе понесе життя за течією.
Але чи не проти цього ти боровся все своє свідоме життя?

Зроби крок назад.
Борися.
Тобі дане життя.
Ти один проти всіх.
Але ти вистоїш.

Бо ти сильний.

11,09,2014р