Над пр рвою в жит

Татьяна Онищук
Те, що нас оточує, не є остаточною моделлю всесвіту,
Ні одна людина в світі не спроможна досягти ідеалу.
Однак, у полоні колапсу і безладу
Існує стимул стати більш досконалим.

Ми вишукуємо від жорстокої реальності знеболювальні таблетки,
Заради власної вигоди придумуємо дурні відмовки.
Не хочемо визнавати, що насправді ми є маріонетки,
Актори безкінечної, незрозумілої постановки.

Іноді, вважаючи дні палітрою, чорновиками,
Ми відкладаємо на завтра можливість нових звершень.
Загромаджуючи свідомість непотрібними думками,
Кожен ставить за мету дійти до фінішу лише першим.

Здається, що світ знаходиться над прірвою в житі,
Що може впасти в безодню за крок від прекрасного.
А потім виявляєшся в золотій клітці закритий.
Не чужою рукою, а своєю. Власною.
12, 07, 2014р.