Укра на

Юлия Басенко
Шумить Дніпро,десь там на кручах,
Й степи з лісами шарудять,
А спів птахів в цей рік ще дужчий,
Що аж стискається в грудях!

Тепліше стало вже надворі,
Та все ще холодно в серцях,
Людей,що кинули в неволі,
Як у безодні мишенят!

Весна настала! Україно!
Вже час піднятися з колін,
Та довести,що ми всі-вільні!
Й прийми козацький наш уклін!