Лiпеньскiм лiунем -на белорусском языке-

Владимир Луцкер Кирткелэ
 Лiпеньскiм лiўнем у Лiепаi
 Пры фiлiжанцы адметнай кавы
 Трошкi аздобленай Рыжскiм бальзамам,
 Гойдаюць гукi сапраўднага блюзу, -
 Хвалi прынеслi заморскiх вiнiлаў, -
 Здымкi над столiкамi у кавярнi
 Хвалюючы гожай
 Дзяўчыны аголенай...

 Рэшткi краiны, што больш не iснуе.