З одного дерева

Людмила Киреева-Силенко
З одного дерева листочки,
Одні батьки, одна сім’я,
Росли разом сини і дочки,
Та доля в кожного своя.

Брати і сестри — кровні, рідні,
Дорогу кожен сам обрав,
По всьому світу, в боки різні,
Життєвий вітер розкидав.

До міст всі діти подалися,
В цивілізацію, комфорт,
Де газ,і ванна, й телевізор,
Відпустка влітку — пляж, курорт.

Не чуть онуків у хатині,
Старі батьки живуть одні.
Та все ж, об’єднує родину
Ще теплий вогник у вікні.

Старі з віконця виглядають,
Самотньо, важко жити їм,
Провідать діти приїжджають,
І знову в місто — там їх дім.

З одного дерева листочки
Корінням у чужих краях
Вже приросли сини і дочки,
Бо доля в кожного своя.