Курличуть журавлi

Людмила Киреева-Силенко
Ой, сину, сину! Чом як журавель,
Ти восени полинув на чужбину,
За океан, за тридев’ять земель?
Батьків старих, згорьованих покинув.

Курличуть в синім небі журавлі,
Клином журливим в вирій відлітають,
Сумне прощання їх «Курли-курли»,
незрозумілим щемом огортає.

Летять, летять на чужину, в тепло,
Весною знов повернуться додому
Туди, де вперше стали на крило,
В краї, де все їм рідне і знайоме,

Де квітне білим сном вишневий сад,
Де журавлі селились споконвічно
Тут виростять в любові журавлят,
Бо ця земля їм рідна буде вічно.

Єдиний сину! Мов невдячний птах,
Чому не повертаєшся з чужбини?
В заокеанських царствах, чи світах
Ти не знайшов ні діла, ні родини!

Чи звабило чуже скупе тепло,
Чи пам’ять в тебе чужина забрала?
Забув, де вперше став ти на крило,
Яка тебе Вітчизна згодувала?

Уже й батьки у вічність відійшли,
Хатина сиротиною горює . . .
Повернуться весною журавлі.
А син в чужому царстві
       злидарює!