Життя

Людмила Киреева-Силенко
Весняним промінцем теплим зоря зайнялася,
Пара голубів у небо вперше підняляся.

А у полі ясень-красень росте, підростає,
Полетів би в небо ясне, та крилець немає.

Хмарки білі в небі синім пір’я розгубили,
В полі ясень віти сильні розправля, як крила,

Листочками, ніби пір’ям, обростають віти.
На них, в гнізді, голубині підростають діти.

Навкруг ясеня росточки з землі визирають,
То його сини і дочки сонечко вітають.

Пливли білим пухом хмари, сіяли дощами,
Знайшли собі гарні пари дочки із синами.

Час біжить з весни на осінь, роки пролітають,
Пишається старий ясень — лісок підростає!

Сидять парою старенькі голуби на ясені,
В небі летять молоденькі їх онуки-красені.