Грушка i глiд

Людмила Киреева-Силенко
Гуляв вітер сильний, дужий. Облетів ввесь світ.
В чистім полі росла грушка, поряд хлопець-глід,

Про щось своє гомоніли, не знали жури,
Сонцю, дощику раділи, вірність берегли.

Уподобав вітер грушку. Залицятись став.
Хлопець-глід дівчину-душку на глум не віддав.

В полі хтось суху травичку сміттям завалив,
А хтось чиркнув запальничку, усе підпалив.

Підхопив іскринку вітер, на молодят дме,
З краю в край несамовито полум’я жене.

Грушка з глодом обнялися, у вогні стоять,
Запалало живе листя, гілочки горять!

Схаменувсь ревнивець-вітер, грушку обніма,
Замість неї чорні віти, в них життя нема.

Реве вітер, стогне, плаче:- «Що ж я наробив?
Паліїв отих проклятих краще б погубив!»

Бродить в світах  вітер, тужить — старий сивий дід . . .
Росла колись в полі грушка. Поряд — хлопець-глід.